1e NATIONALE DIALOOG ·
17 MEI 2018 ·
Stadion Galgenwaard Utrecht
Gemeenschapskracht

Programma

14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee

15.00 uur: Opening door Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (en viceminister-president) met overhandiging actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen door NL Zorgt Voor Elkaar (NLZVE).

Introductie van centrale thema Gemeenschapskracht

'Met gemeenschapskracht moet je zuinig omspringen', prof. dr. Tine de Moor, hoogleraar Instituties voor collectieve actie in historisch perspectief van de Universiteit Utrecht.

'Uitdagingen voor de systeemwereld', drs. Nathan Rozema, initiatiefnemer Krachtstation Kanaleneiland en directeur Labyrinth Onderzoek & Advies.

INTERMEZZO over zingeving

16.00 uur: Nationale Dialoog
Aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden, stellingen en interactie met het publiek.

17.15 uur: Primeurs overhandigen aan drs. Jantine Kriens, algemeen directeur Vereniging Nederlandse Gemeenten en Jos de Blok, directeur Buurtzorg.

17.45 - 18.30 uur: Netwerkborrel om nader kennis te maken met elkaar, inwonersinitiatieven en partners.

Nationale Dialoog

Van 16.00 tot 17.15 uur vindt de aftrap van de 1e Nationale Dialoog Gemeenschapskracht plaats. Diverse succesvolle inwonersinitiatieven presenteren zich via een pitch. Deze pitches eindigen met een prikkelende stelling. Deze stelling wordt voorgelegd aan het publiek. Naast inwoners en professionals zijn voor de dialoog uitgenodigd: hoogleraren, wethouders, (zorg)bestuurders en ondernemers

Aftrap voor wijkdialogen

De Nationale Dialoog Gemeenschapskracht wil de aftrap zijn voor diverse wijkdialogen en zal in 2019 herhaald worden.

Succesvolle praktijkvoorbeelden

Voor de geselecteerde praktijkvoorbeelden geldt dat a) de regie nadrukkelijk bij inwoners ligt, b) dat zij hiervoor substantiƫle middelen hebben gekregen, c) dat impact zichtbaar en voelbaar is in de wijk voor wijkinwoners en professionals d) dat het transitieproces onomkeerbaar is doordat middelen en/of (proces)verantwoordelijkheden zijn geborgd.

Downloaden uitnodiging

Klik hier om de uitnodiging (PDF) voor de 1e Nationale Dialoog Gemeenschapskracht te downloaden.