TWEEDE NATIONALE DIALOOG ·
30 maart 2019 ·
Prodentfabriek Amersfoort
Gemeenschapskracht

Convenant

Tijdens de dialoog op 30 maart 2019 is een start gemaakt met het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht. Doel van het convenant is om gemeenschapskracht in onze samenleving een vaste plek te geven en verder te ontwikkelen. 

Eerste conceptversie

Dit werkdocument is op 30 maart gepresenteerd en is pas het startpunt. In de loop van de komende maanden wordt het document aangescherpt op basis van de input van iedereen die wil meedenken. 

Systeempartijen

Belangrijke systeempartijen, zoals de Tweede Kamer, het ministerie van VWS, de VNG en ZN, worden betrokken bij de inhoud. Het moet een breed gedragen convenant worden. Het is de bedoeling om nog dit jaar het convenant in definitieve vorm te publiceren en te ondertekenen. 

Aanbevelingen en acties

Op 30 maart zijn tijdens dialoogtafels aanbevelingen en acties verzameld die een plekje moeten krijgen in het convenant. Klik hier (volgt nog) voor de aanbevelingen en acties.

Praat mee via forum NLZVE

Via het forum van Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) kun je tips en suggesties voor het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht delen. Bij voorbaat dank voor jouw input.

Reageer via @Krachtvandewijk

Je kunt op reageren via ons twitterkanaal @krachtvandewijk

#Gemeenschapskracht

En we gebruiken #Gemeenschapskracht.